Mainos
Mainos

Katainen MTV3:lle Portugal-pommista "Hartioista höyry nousee kun ratkaisua etsitään"

Hallitustunnustelija, kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen lupaa MTV3:n haastattelussa, että hallituspohja on selvillä loppuviikosta, kunhan Suomen kanta Portugalin tukipakettiin on selvä.

Työ on on kovaa, mutta Katainen ei halunnut ennakoida huomista eduskunnan suuren valiokunnan kantaa.

- Saa nähdä miten käy. Mutta uskon, että Suomessa on vakavoiduttu asian tiimoilta. Nyt halutaan ratkaisua etsiä, koska jokainen tietää, että tämä on vakava paikka suomalaiselle työllisyydelle ja taloudelle, mutta myös ihan vakava paikka Suomen maineelle ja yhteistyökykyisyydelle.

- Ihan hartioista höyry nousee, kun ratkaisua etsitään, Katainen kuvaa tilannetta.

Umpisolmun avaaminen vaatii taitoa

Kataisen mukaan Perussuomalaisten kielteisen Portugali-kannan myötä syntyneen umpisolmun avaaminen on vaikeaa, muttei mahdotonta. Perussuomalaiset aikoo ottaa kielteisen kannan Portugalin tukipakettiin myös jatkossa eduskunnan suuressa salissa uuden hallituksen aikana.

- Niin se umpisolmu on helppo vetäistä kiinni ja jokainen meistä sen osaa, mutta sen aukaiseminen vaatii sitten enempi taitoa. Nyt kaikessa rauhassa ratkotaan asioita. Mielikuvitus on ihan hyvä apuväline ja huumorintaju. Pitää nyt etsiä niitä yhteisiä säveliä ja katsoa millainen hallitus siitä syntyy

Joka tapauksessa Katainen aikoo rakentaa hallituspohjaa vaalituloksen perustella: siis kokoomuksen, SDP:n ja Perussuomalaisten varaan.

- Se on aika selkeä vaalitulos, mutta katsotaan nyt mihin päädytään.

Kataisen mukaan asia varmistuu loppuviikon aikana.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme