Mainos
Mainos

Katainen: Nato tukee vahvasti EU:n puolustusyhteistyötä

Pääministeri Jyrki Kataisen (kok.) mukaan Nato tukee vahvasti EU:n aikeita tiivistää puolustusyhteistyötään.

Kataisen mielestä illan EU-huippukokouksen keskustelussa kävi selväksi, että Nato ja EU eivät ole toisilleen vastakkaisia järjestelyjä ja että EU-yhteistyötä on mahdollista tiivistää ilman päällekkäisyyksiä.

Nato odottaa Euroopan kantavan suurempaa vastuuta omasta turvallisuudestaan tilanteessa, jossa Naton omat voimavarat suuntautuvat aiempaa vahvemmin muualle.

Kokouksessa keskusteltiin myös siitä, millä tavalla EU:n taistelujoukkojen käyttöönottoa voitaisiin helpottaa. Suomen kiinnostusta taistelujoukkojen johtovastuuseen Katainen ei ottanut keskustelussa esille.

- Tämä ei ollut oikea paikka sille. Tässä puhuttiin puolustusulottuvuuden kehittämisestä. Se, mitkä maat ovat missäkin operaatiossa ja missä roolissa, on toinen kysymys. 

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot