Mainos
Mainos

Katainen: Niinistö päättää itse lähteekö presidenttikisaan

Valtiovarainministeri Jyrki Kataisella ei ole uutta tietoa, milloin eduskunnan puhemies Sauli Niinistö ilmoittaa päätöksensä presidenttiehdokkuuteen.

Kataisen mukaan asiasta ei ole käyty viime aikoina uusia keskusteluja, mutta Niinistö tietää puheenjohtajan ja Kokoomuksen kannan.

- Hän tekee oman itsenäisen päätöksen. En usko että häntä voi tässä asiassa ympäripuhua, Katainen kommentoi MTV3:n uutisille.

Niinistö kommentoi eilen Suomenmaan Verkkoapilalle aikeitaan. Niinistön mielestä eduskuntavaalit tulee käydä puhtaasti eduskuntavaaleina, eikä sotkea niihin ensi tammikuun presidentinvaaleja.

Vielä elokuussa kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen toivoi MTV3:n uutisten erikoishaastattelussa Niinistön ilmoitusta presidenttiehdokkuudesta eduskuntavaaleihin mennessä.

Katainen toivoo ja odottaa Niinistöltä myönteistä vastausta.

- Hän ilmoittaa sitten kun aika on hänen mielestään kypsä - ennen tai jälkeen eduskuntavaalien, Katainen totesi tänään eduskunnassa.

Katainen ei halua myöskään spekuloida Niinistön presidenttihaluja.

- Hän on vahva mies, omat vahvat mielipiteet ja hän tuo ne esille, kun hyväksi katsoo.

Lue ja katso myös

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme