Mainos
Mainos

Katainen odottaa totuutta Tiuran rikosepäilyssä

Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen odottaa Marja Tiuran rikosepäilyssä totuuden esilletuloa. Tiuralla on puolueessa erityisasema eduskuntaryhmän varapuheenjohtajana.

MTV:n 45 minuuttia -ohjelma kertoi eilen, että Tiuraa epäillään lahjuksen ottamisesta. Poliisitutkinta liittyy Anna Tapion koulun peruskorjaukseen ja Tiuran asemaan koulun säätiön hallituksessa.

Kataisen mukaan asia ei vaikuta Tiuran asemaan ryhmän varapuheenjohtajana, koska juttu on kesken.

- En tiedä, mitä ajatuksia hänellä tänä päivänä on omasta asemastaan siinä, mutta paikkahan tulee ensi helmikuussa normaalisti auki. Hänellä on nyt varmaan vähän muutakin ajateltavaa kuin tämä, Katainen sanoo.

- Tämä ei ole minusta niin iso asia kuin jos kyseessä olisi vaikkapa ministeri. Jokainen miettii osaltaan kohdaltaan tuleeko oma tai yhteisön asia helpommaksi, jos luottamustehtävistä luopuu, Katainen sanoo.

Puolueen puheenjohtaja toivoo kohtuutta Tiuran "julkisessa hiillostamisessa". Hän korostaa, että kansalaiset ovat poliisitutkinnassa yhdenvertaisessa asemassa, huolimatta korkeasta asemasta julkisessa luottamustoimessa.

- Toisessa vaakakupissa on se, että jokaisen tulisi oikeusvaltiossa pystyä käymään tavallisen menettelyn kautta nämä prosessit läpi, Katainen sanoo.

Katainen arvioi Tiuran tilannetta yleisesti ottaen "ikäväksi episodiksi". Tiuran poliittista uskottavuutta on hänen mukaansa liian aikaista arvioida.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme