Mainos
Mainos

Katainen odottaa uhkailun sävyttämiä eduskuntavaaleja

Kokoomuksen puheenjohtajan mukaan vaalikampanjointi on perustunut monta kertaa muutoksenpelon lietsontaan ja uhkakuvien maalailuun.

Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen ennustaa, että ensi kevään eduskuntavaaleissa nähdään jälleen uhkailuun ja pelotteluun perustuvaa kampanjointia.

- Sama perusteettomien pelottelujen kaava on toistunut jo monta kertaa, viimeksi presidentinvaaleissa, Katainen sanoi kokoomuksen puoluevaltuuston kokouksessa.

Kataisen mukaan ulkoiset ja sisäiset muutospaineet tekevät kilpaileville puolueille helpoksi rakentaa asetelman, joka perustuu muutoksenpelon lietsontaan ja uhkakuvien maalailuun.

- Esimerkkeinä tästä voisi mainita kuntauudistuksen, Suomen turvallisuuspoliittiset ratkaisut ja verotuksen, Katainen toteaa.

Katainen moittii pelottelusta myös eduskunnan puhemies Paavo Lipposta tämän Nato-lausuntojen johdosta.

Kokoomus luottaa vaalimenestyksen jatkuvan

Kokoomus luottaa presidentinvaalien hyvän menestyksen tuovan noususuuntausta myös ensi kevään eduskuntavaaleihin. Puoluevaltuuston kokouksessa puitiin tänään tulevia vaalitavoitteita. Kokoomuksen tarkoituksena on vallata vaaleissa 51 paikkaa ja noustaa kannatus 24 prosenttiin.

Puoluesihteeri Harri Jaskari arvioi, että kiistanalainen presidentinvaaliteema "Työväen presidentti" oli kaikesta huolimatta onnistunut valinta. Sen huomioarvo oli tutkimusten mukaan erittäin suuri ja se herätti ihmisiä.

Jaskari ennakoi, että sama teema tulee käyttöön myös eduskuntavaaleissa; syyskuussa teeman kantavuutta kokeilee veljespuolue Ruotsissa.

Presidentinvaaleissa Niinistön kampanjan yhdeksi heikoksi kohdaksi osoittautui Vaasan rannikkoalue. Suunnittelupäällikkö Anssi Kujalan mukaan kokoomuksen olisi syytä harkita, tulisiko kokoomuksen perustaa oma ruotsinkielinen piirijärjestö.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 18.02.2006)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme