Mainos
Mainos

Katainen on käärmeissään kokoomusnuorille

Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen on selvästi näreissään puolueensa nuorisojärjestön tuesta perussuomalaisten julkilausumalle, joka tuomitsee ns. positiviisen rasismin. Kataisen yksiselitteisen vastauksen mukaan kokoomusnuorten kanta ei ole puolueen kanta.

- Hän sanoo silloin, kun ajatuksia tulee mieleen, Katainen kommentoi lyhyesti kokoomusnuorten puheenjohtajaa Wille Rydmania.

Rydman tunnetaan maahanmuuttokriittisenä ja hänen johtamansa Kokoomuksen Nuorten Liitto antoi tänään tukensa perussuomalaisten Jussi Halla-ahon rasismia koskevalle julkilausumalle. Kokoomusnuorten nettisivuilla julkaistussa kannanotossa hämmästellään sitä, "ettei suurin osa Suomen johtavista poliitikoista ole valmis tuomitsemaan enemmistöihin kuuluvien ihmisten syrjintää."

Kokoomusnuoret katsovat, että vähemmistöjen suosiminen kiintiöiden ja positiivisen erityiskohtelun varjolla on hälyttävä osoitus Suomessa esiintyvästä julkisesta rasismista

Hallitusneuvotteluista Säätytalolta tavoitettu Katainen puhuu toista.

- Kokoomus on tasavertaisten mahdollisuuksien, suvaitsevaisuuden ja sivistyksen puolue. Me vastustamme rasismia kaikissa sen muodoissa. Positiivinen diskriminaatio, esimerkiksi nuorten suosiminen joissakin asioissa, vaikkapa työllisyydessä, voi joskus olla ihan perusteltua.

- Ketään ei saa syrjiä, mutta jos jotakin autetaan hänen erittäin vaikeassa tilanteessa, esimerkiksi juuri nuorisotyöttömyyden torjunnassa, se pitää olla mahdollista, Katainen linjasi.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme