Mainos
Mainos

Katainen: Oppositio vain hakee syyllisiä

Välikysymyksellä hallitusta ahdisteleva oppositio saa kovat moitteet kokoomukselta. Puheenjohtaja Jyrki Katainen sanoi puolueensa valtuustossa tänään, että loputtomalla syyllisten etsimisellä ei synny yhtään uutta työpaikkaa niitä menettäneille paikkakunnille.

Kataisen mielestä vasemmistopuolueet pelaavat nyt tehtaiden sulkemisen ympärillä "pikkunäppärää poliittista peliään". Hän ei ole nähnyt, että vasemmistopuolueilta olisi tähän mennessä tullut ainuttakaan ajatusta siitä, kuinka uusia työpaikkoja luodaan.

- Meillä ei yksinkertaisesti ole varaa masentua tai jäädä toimettomaksi. Toivoisin, että surun ja järkytyksen keskellä jaksettaisiin nähdä myös eteenpäin. Hallitus tekee kaikkensa, että uusia työpaikkoja saadaan.

Katainen muistutti J.K. Paasikiveä lainaten, että "tosiasioiden tunnustaminen on viisauden alku".

Helsingissä kokoontunut puoluevaltuusto alkoi virittäytyä syksyn kunnallisvaalikamppailuun. Kataisen puheesta päätellen eduskuntavaaleihin keksitty "toivo" tulee pysymään iskusanana jatkossakin. Kataisen puheessa toivo toistui vähän väliä.

Katainen julistautui "järkivihreäksi"

Jyrki Katainen kaipaa järkeä keskusteluun tulevaisuuden energiavaihtoehdoista. Kataisen mielestä Suomessa puhutaan edelleen enemmänkin siitä, mitä ei saisi tehdä, kuin mitä pitäisi tehdä.

"Järkivihreäksi" julistautunut Katainen sanoi puolueensa valtuustossa lauantaina, että energian tuottamisen tapa ei saisi ideologinen valinta.

- Keskustelun taso on sitä, että mitään ei saisi tehdä: ei ydinvoimaa, ei jätteidenpolttoa, ei vesivoimaa, ei milloin mitäkin. Tällaiseen meillä ei ole varaa.

Juuri nyt Katainen toivoo keskustelua esimerkiksi siitä, miten tuulivoiman tuotantoa valtion olisi järkevintä tukea. Hän pohdiskeli, voitaisiinko tuulivoiman tuottajia kilpailuttaa niin, että valtio antaisi verotuen sille, joka pienimmillä tuella sitoutuisi tuottamaan tietyn määrän energiaa.

Vääränlaista asioiden "ideologisoimista" Katainen on nähnyt myös esimerkiksi keskustelussa sukupolvenvaihdosten veronhuojennuksesta.

- En osaa nähdä siinä mitään, mitä pitäisi kadehtia. Veronhuojennus on väline tuoda ihmisille töitä ja suomalaisille vaurautta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme