Mainos
Mainos

Katainen: Opposition väitteet valtuuksien ylityksistä vääriä

Pääministeri Jyrki Katainen (kok) on antanut suurelle valiokunnalle jälkiselvityksensä heinäkuun EU-huippukokouksen päätöksistä. Huippukokouksessa päätettiin muun muassa Kreikan rapautuneen talouden lisätukemisesta.

Kataisen mielestä oppositiopuolue keskustan eduskuntaryhmän johtajan Kimmo Tiilikaisen syytökset valtuuksien ylittämisestä ovat vääriä.

– Minun ei tarvitse puolustautua vaan todeta tosiasiat - väite on väärä. Tämän asian voi jokainen katsoa julkisista asiakirjoista, Katainen sanoi tänään heti valiokunnan kokouksen jälkeen.

Tiilikainen kirjoitti aiemmin blogissaan, että Katainen olisi ylittänyt suuren valiokunnan ennen huippukokousta antaman neuvottelumandaatin hyväksymällä Suomen osalta euromaiden yhteisen vakuusrahaston käytön pankkien pääomittamiseen ja kriisimaiden velkakirjojen ostoon jälkimarkkinoilta.

Soini ymmärtää Kataista

Kimmo Tiilikainen on Kataisen selityksenkin jälkeen samalla linjalla, vaikka myöntää että pääministerin toimet ovat juridisesti kestävällä pohjalla.

– Juridisesti pääministeri on toiminut moitteetta, mutta suuri valiokunta ei ollut antanut siunausta väliaikaisen kriisirahaston (EVVR) käyttämiseksi jälkimarkkinaoperaatioihin eikä pankkien pääomittamiseen.

Tiilikaisen mukaan myöskään päätös EU:n rakennerahastojen käyttämisestä kriisimaiden tukemiseen ei ollut pöydällä aiemmin.

Vastineeksi Katainen huomauttaa, että kaikki huippukokouksessa päätetyt asiat käsitellään Suomen osalta vielä eduskunnassa.

– Ne päätökset, jotka eivät menneet aivan Suomen kannan mukaan, niin niihin sisältyy parlamenttivarauma.

Pääoppositiopuolueen Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ymmärtää Kataisen toimintaa, vaikkakin totuttuun tapaan lisää, ettei Kreikan tai muidenkaan kriisimaiden tukeminen ole perussuomalaisten linjan mukaista.

Katso Pauli Poutasen juttu:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme