Mainos
Mainos

Katainen: Pakkopykälän peruminen ei tarkoita kuntauudistuksen epäonnistumista

Pääministeri Jyrki Kataisen (kok.) mukaan hallitus peruu suunnitelmansa kaupunkiseutujen pakkoliitoksista, koska sote-ratkaisu poisti välttämättömyyden pakkopykälältä. Lisäksi ei ollut täyttä varmuutta siitä, olisiko muutos ollut perustuslain mukainen.

Kataisen mukaan perumisprosessi eteni siten, että kuntapäättäjien mielipide asiasta tuli selväksi, ja tämän jälkeen kuntaministeri Henna Virkkunen (kok.) esitteli asian hallituspuolueiden puheenjohtajille, jotka päättivät asiasta.

Kataisen mukaan pakkopykälän peruminen ei tarkoita kuntauudistuksen epäonnistumista. Hän uskoo, että kuntaliitoksia syntyy ilman pakkoliitosuhkaakin taloudellisista syistä.

– Kuntauudistus menee niin kuin tähänkin saakka kuntavetoisesti, eli kunnat tekevät selvityksiä ja toivon mukaan mahdollisimman monet kuntien päättäjät löytävät uuden vahvemman kunnan, sanoo Katainen.

Kataisen mukaan nykyinen tilanne jatkuu, eli valtioneuvosto voi pakottaa kuntia liitoksiin vain silloin, jos kunta on menossa konkurssiin.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme