Mainos
Mainos

Katainen: Palkkasovusta pitää tulla hyvin kattava

Pääministeri Jyrki Katainen (kok.) edellyttää, että alakohtaiset liitot hyväksyvät hyvin kattavasti keskusjärjestöjen sopiman raamiratkaisun. Vasta sen jälkeen hallituksen lupaama osuus voi toteutua.

Hallitus arvioi marraskuun lopulla, miten laajasti alakohtaisissa neuvotteluissa on päästy raamiratkaisun puitteissa pysyviin palkkasopimuksiin.

Kataisen mukaan kattavuutta ei mitata pelkästään mukaan lähteneiden palkansaaja- ja työnantajaliittojen lukumäärällä.

– Sopimuksen tarkoituksena on tuoda ennustettavuutta ja työrauhaa kaikille osapuolille. Olisi väärin, että pienempi ryhmittymä seisottaisi Suomea, vaikka isompi joukko haluaisi tähän sitoutua. Eli sekä määrällisen että laadullisen kriteeristön pitää täyttyä, Katainen sanoi iltapäivän tiedotustilaisuudessaan.

Katainen korostaa, että nyt neuvotellun sopimuksen arvo on suurempi kuin paperista voi lukea.

– Vaikeina aikoina vaikeissa asioissa Suomessa osataan sopia, Katainen sanoi.

Katso Vesa Kallionpään juttu (Kymmenen uutiset 13.10.2011)

Katso Raimo Pitkäsen raportti ja Aktia Pankin pääekonomisti Timo Tyrväisen haastattelu (Kymmenen uutiset 13.10.2011)

Katso pääministeri Jyrki Kataisen haastattelu (Seitsemän uutiset 13.10.2011)

(MTV3–STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot