Mainos
Mainos

Katainen: Pankkivalvonnalla laaja kannatus

Pääministeri Jyrki Katainen (kok.) mukaan Euroopan unionin pankkivalvonnalla on laaja kannatus, vaikka valvonnan käynnistämisen aikataulu onkin haastava.

EU-komissio ilmoitti tällä viikolla, että pankkivalvonta olisi tarkoitus käynnistää jo ensi vuoden alusta. Katainen sanoi Ylen Pääministerin haastattelutunnilla, että pankkivalvonnalla on laaja kannatus.

- Uskon, että parempaa eurooppalaista valvontaa kannattaa kaikki. Yksityiskohtia pitää vielä hioa. Tässä on tarkoituksena se, että voisimme estää pankkikriisin syntymisen jatkossa.

Pankkivalvonnan yhteydessä keskusteluun on noussut Euroopan yhteinen talletussuoja.

- Luulen, että suomalainen talletussuoja tulee säilymään. Mutta siitä en ole ihan varma, tuleeko eurooppalainen talletussuoja.

Kataisen mukaan Suomi ajaa linjaa, jossa Euroopan keskuspankki EKP on irrallinen poliittisista päätöksistä. Pääministeri haastattelutunnin 50-vuotisjuhlalähetykseen osallistunut entinen pääministeri, nykyinen europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäki (kesk.) puolestaan vaatii EKP:ltä avoimempaa päätöksentekoa.

- Samalla kun EKP:n valta lisääntyy, niin sinne on pakko tulla lisää avoimuutta ja vastuullisuutta ja minusta se on ainoa tie edetä.

Entisistä pääministereistä Paavo Lipponen (sd.) jatkoi mediahiljaisuuttaan, eikä osallistunut haastattelutunnille.

(MTV3)

Katso Mari Haaviston juttu (Seitsemän uutiset 16.9.2012)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot