Mainos
Mainos

Katainen perkaisi kuntien normisääntelyä

Kokoomuksen puheenjohtaja, pääministeri Jyrki Katainen haluaisi purkaa kuntien toimintaa säänteleviä normeja. Kuntien tehtävien karsimisesta hän ei sen sijaan usko säästöjä juuri löytyvän.

Katainen huomauttaa, että poliittiset paineet jarruttavat normitalkoiden käynnistämistä.

– Pikemminkin viime päivinä ja kuukausina on ollut trendi poliittisessa keskustelussa, että entistä enemmän pitäisi säädellä sitä, mitä kunta tekee ja miten se sen tekee, Katainen sanoo.

Hallituksessa väännettiin budjettiriihen yhteydessä kättä vanhuspalvelulaista. Kokoomus vastusti kuntia sitovia hoitajamitoituksia, kun taas muut hallituspuolueet, SDP etunenässä, olivat niitä vaatimassa.

Kokoomuksen resepti vastata kunnissa talouden rakennemuutokseen ja väestön ikääntymiseen on vahva peruskunta. Sen vaihtoehto on Kataisen mielestä keskustan ajama monitoimikuntayhtymä.

– En pidä kovin suurena arvona sitä, että meillä on iso määrä kuntia, joissa faktisesti kunnanvaltuutetulla ei ole juurikaan päätäntävaltaa muusta kuin siitä, mistä pankista velka otetaan, Katainen runttaa keskustan mallin.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme