Mainos
Mainos

Katainen: Pöntinen ei ole tuote

Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen joutui EuroAreenan vaalitentissä jälleen puolustamaan toimintaansa eurovaaliehdokas Kai Pöntisen maahanmuuttajapuheiden suhteen.

Kataista on syytetty siitä, ettei hän ole tarpeeksi selvästi sanoutunut irti Pöntisestä.

- En olekaan sanoutunut irti ehdokkaista, vaan mainoksista. Kielsin Pöntistä käyttämästä mainosta, koska se saattoi provosoida niitä ihmisiä, jotka suhtautuvat kielteisesti maahanmuuttajiin. Mainos edusti huonoa makua eikä hän enää ole sitä käyttänyt.

Kataisen mukaan Pöntisen mielipiteissä itsessään ei ole vikaa.

- Hän sanoo Suomen tarvitsevan työperäistä maahanmuuttoa. Hän ei hyväksy sosiaaliturvan väärinkäyttöä, oli kyse sitten suomalaisista tai ulkomaalaisista väärinkäyttäjistä. Hän myös sanoo, että meidän pitää auttaa hädänalaisia. Näistä asioista olen hänen kanssaan samaa mieltä.

Onko Pöntinen otettu ehdokkaaksi tietoisena siitä, että hän syö perussuomalaisten Timo Soinin ääniä?

- Me emme pidä ihmisiä tuotteina, vaan ihmisinä. Haluamme avointa keskustelua myös maahanmuutosta. Siinä on kuitenkin hienovarainen raja, kuinka keskustelua voidaan käydä provosoimatta niitä ihmisiä, jotka jo lähtökohtaisesti suhtautuvat maahanmuuttajiin kielteisesti, Katainen muotoili.

(MTV3)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme