Mainos
Mainos

Katainen: Puheenjohtajat hyvässä yhteisymmärryksessä

Hallitusneuvotteluja jumittanut kiista Suomen talouspolitiikan suurista linjoista on ratkennut.

Hallitusneuvotteluja johtava Jyrki Katainen kuvasi neuvotteluilmapiiriä tällä kertaa rakentavaksi. Viimeksi yritys samalla porukalla päätyi täysriitaan.

– Me olemme kaikki tämmöisiä vajavaisia ihmisiä, että vasta toisella kerralla onnistuu. Uskon, että kaikki puheenjohtajat ovat tänään onnistuneet. Täytyy antaa kiitosta kollegoille, hyväntuulinen Katainen sanoi toimittajille tiedotustilaisuudessa.

"Verotuksessa liikuttiin oikeaan suuntaan"

Kataisen mukaan yhteisymmärrys julkisen talouden ja valtion talouden sopeuttamisesta on löytynyt.

– Joudumme käyttämään sekä vero- että menosopeutuksia ja olemme päässeet tästä yhteisymmärrykseen. Olennaista on se, että velkaantuminen näillä ratkaisuilla saadaan taittumaan vaalikauden aikana.

Tarkemmista veroratkaisuista Katainen vaikeni.

– Verotuksessa liikuttiin oikeaan suuntaan, eli siihen suuntaan, että sopu syntyi, Katainen sanoi naureskellen.

Huomenna Katainen joutuu käymään Brysselissä Kreikan tukipaketin takia, mutta hallitusneuvottelujen arvioidaan nyt taloussovun jälkeen saavan uutta vauhtia. Tavoitteena on saada hallitusohjelma valmiiksi perjantaihin mennessä, jolloin uusi hallitus voitaisiin nimittää ensi viikon torstaina.

Katso Vesa Kallionpään juttu (Kymmenen uutiset 13.6.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme