Mainos
Mainos

Katainen puolusti jälleen lisäydinvoimaa

Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen linjasi puolueensa ympäristöarvoja tänään Espoossa. Katainen korosti ydinvoiman merkitystä uusiutuvien energiamuotojen rinnalla.

- Samalla kun lisäämme uusiutuvien osuutta niin paljon kuin kansantaloutemme ja hyvinvointimme kestää, pitää meidän hoitaa toinen puoli korvaamalla fossiiliset polttoaineet ja tuontienergia ydinvoimalla, Katainen muotoili.

Katainen antoi samalla kritiikkiä ydinvoimaa vastustavalle hallituskumppani vihreille.

- Jos tavoite on minimoida hiilipäästöt, eli maksimoida hiilen vähentämistarve, niin silloin me tarvitsemme kaikkia sellaisia energiamuotoja , joista ei tule päästöjä. Eli me tarvitsemme uusiutuvaa ja sitten tarvitsemme ydinvoimaa.

Katainen muistutti puheessaan, että energia- ja ympäristöteknologian vienti on Suomessa kasvussa ja sillä on työllistävä merkitys.

- Esimerkiksi tuulivoimateknologia ja sähköautot ovat nopeasti kasvavia ympäristöteknologian aloja, joissa suomalaisilla on kaikki mahdollisuudet menestyä globaalisti. Suomen tulee saada kokoaan suurempi osuus kasvavista maailmanmarkkinoista.

Katso Hanna Ruokankaan juttu

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot