Mainos
Mainos

Katainen: Raamisopu on Suomelle hyvä

Suomen kannalta on erittäin arvokasta, että työmarkkinaosapuolet löysivät syksyn aikana yhteisen tahdon palkkaratkaisusta sopimiseen, toteaa pääministeri Jyrki Katainen MTV3:n Uutisille.

Hallitus sitoutui viime keväänä tukemaan sopimusta, joka toisi Suomeen kilpailukykyä, ostovoimaa ja ennustettavuutta.

- Palkoista sopiminen kuuluu nyt ja jatkossa työmarkkinaosapuolille. Hallitus oli kuitenkin valmis tukemaan palkkamalttia ja työrauhaa tuovaa ratkaisua parantamalla palkansaajien ostovoimaa ja yritysten kilpailukykyä, Katainen sanoo.

- Sopimuksen piirissä on jopa noin kaksi miljoonaa palkansaajaa. Tämä on todella merkittävä voitto suomalaiselle sopimisen kulttuurille.

Katainen lupaa, että raamisovun kattavuuden myötä myös hallitus tekee osansa yhteisen työllisyyssopimuksen eteen.

- Palkansaajien ostovoimaa parannetaan keventämällä tuloveroa. Kevennyksellä kompensoidaan sosiaalivakuutusmaksujen nousua. Valtio tulee vastaan myös osallistumalla lomautuspäivärahojen rahoitukseen, pidentämällä isyysvapaata ja parantamalla työttömyysturvaa. Myös vuorotteluvapaata koskevista säästöistä luovutaan.

Suomalaisten yritysten kilpailukykyä parannetaan tekemällä puolen prosenttiyksikön lisäkevennys yhteisöveroon.

- Kevennys tuo Suomeen uusia työpaikkoja. Tämän lisäksi hallitus aikaistaa teollisuuden kilpailukyvylle tärkeän energiaveroleikkurin käyttöönottoa ja ottaa käyttöön joko t&k-verovähennyksen tai kasvuyrittäjyyden kannustimen.

Hallitus käsittelee työllisyyssopimusta tänään kello 13.

Katso Eeva Lehtimäen juttu (Seitsemän uutiset 28.11.2011)

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot