Mainos
Mainos

Katainen rauhoittelee verovähennysten poistokohua

Valtiovarainministeri Jyrki Katainen (kok.) rauhoittelee verovähennysten poistosuunnitelmista syntynyttä kohua. Kataisen mukaan verotuksen uudistamistyöryhmä ei ole ehdottanut asuntolainojen korkojen verovähennysten poistamista, vaikka julkisuudessa on näin esitetty.

Katainen sanoi kokoomuksen puoluehallituksessa, että julkisuudessa asiasta on tehty väärä johtopäätös. Alivaltiosihteeri Martti Hetemäen työryhmä oli Kataisen mukaan vain listannut erilaiset verovähennysjärjestelmät, ja siinä oli mukana asuntolainojen korkovähennys.

- Asiat, jotka tulivat esille Hetemäen esityksessä, eivät ole verotyöryhmän esityksiä, Katainen painottaa.

- Hetemäen työryhmän listassa, jossa oli mainittu erilaiset verovähennysjärjestelmät, luki myös, että "on vaikea saavuttaa merkittäviä siirtymiä poistamalla vähennyksiä". Tämä oli siis heidän oma arvionsa.

Tiedotusvälineissä kerrottiin alkuviikosta, että Hetemäen johtama työryhmä olisi jo esittänyt asuntolainakorkojen verovähennyksen poistamista.

Korkovähennys koskee suurta joukkoa suomalaisia, sillä noin 1,4 miljoonaa veronmaksajaa tekee tämän vähennyksen.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme