Mainos
Mainos

Katainen ruuan alv:sta - Kaikki on pöydällä, kaikki on mahdollista

Pääministeri Jyrki Katainen kiistää, että hallituksessa olisi keskusteltu vakavasti ruoan arvonlisäveron nostamisesta.

Helsingin Sanomat kertoi tänään, että hallitus kaavailisi veron nostamista kahdestatoista prosentista 17 prosenttiin ensi viikon kehysriihessään.

Kataisen mukaan mitään veronkorotus- tai menoleikkauskohteita ei ole vielä yksilöity.

- Olemme sopineet kumppaneiden kanssa, että pidetään kaikki tavarat pöydällä eikä jaeta niitä ennen neuvotteluja. Yhden verolajin kohdalta pitkälle meneviä suunnitelmia tai päätöksiä ei olla tehty. Kehyspäätösten ympärillä on aina tavattomasti huhuja, pitää pitää pää kylmänä, Katainen toteaa MTV3:n Torstaikabinetissa.

- Tehdään sopeutusta sen verran kun tarvitaan, ei yhtään enempää eikä myöskään vähempää. Nyt etsitään niitä keinoja, jotka ovat mahdollisimman vähän haitallisia työllistämiselle ja kasvulle.

Hallituspuolue SDP on vastustanut arvonlisäveron nostamista, mutta puolue saattaa Helsingin Sanomien haastattelemien lähteiden mukaan taipua kompromissiin.

(MTV3)

Katso pääministeri Jyrki Kataisen haastattelu Torstaikabinetissa: (Huomenta Suomi 15.3.2012)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot