Mainos
Mainos

Katainen: Suomi on osa EU:n turvallisuus- ja puolustusyhteisöä

Kokoomus vaatii Suomen turvallisuuspolitiikan linjan selkeää määrittelyä.

Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen toteaa MTV:n nettivieraana, että kokoomuksen mielestä EU:n luonnetta voidaan kuvata paitsi turvallisuus- myös puolustusyhteisöksi. Suomea ei Kataisen mielestä voida enää perinteisesti pitää sotilaallisesti liittoutumattomana.

-Jotta turvatakuut ovat aidosti myös Suomen turva, meidän on osallistuttava aktiivisesti EU:n puolustuspolitiikan muotoiluun, Katainen toteaa. Toiseksi Suomen sitoutumista kuvaa Kataisen mukaan myös se, että Suomi on päättänyt lähteä mukaan EU:n taistelujoukkoihin.

Kataisen mielestä puolustusvaliokunnan tehtävänä olisi kertoa yksiselitteisesti, mikä on eduskunnan kanta asiaan. Jos kansanedustajat eivät koe Suomea enää sotilaallisesti liittoutumattomaksi maaksi, pitäisi se Kataisen mielestä sanoa suoraan.

Kataisen mukaan viimeaikainen laaja kriittinen keskustelu ulko- ja EU-politiikasta osoittaa, että keskusteluun on tarvetta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot