Mainos
Mainos

Katainen tapaa Hollannin pääministerin Haagissa

Pääministeri Jyrki Katainen (kok.) tapaa tänään Hollannin pääministerin Mark Rutten Haagissa.

Pääministerien keskustelut keskittyvät talouteen ja etenkin yhteisvaluutta euron vakauttamiseen. Myös Suomen Kreikalta vaatimat vakuudet noussevat esille.

Hollanti on Suomen lailla vetänyt tiukkaa linjaa euroalueen kriisikeskusteluissa. Pääministeri Rutte esitti kuluvan kuun alussa, että taloussääntöjä rikkovat jäsenmaat tulisi voida erottaa euroalueesta.

Pääministerit keskustelevat myös EU-kansalaisten matkustamista helpottavasta Schengenin sopimuksesta. Suomi ja Hollanti estivät viime viikolla Romanian ja Bulgarian liittymisen Schengen-alueeseen EU:n sisäministerien kokouksessa.

Tiukan euro- ja Schengen-linjan ohella Suomea ja Hollantia yhdistää se, että molemmissa maissa vaikuttaa vahva, maahanmuuttoon kriittisesti suhtautunut populistipuolue.

Geert Wildersin johtama vapauspuolue ei ole mukana Rutten johtamassa vähemmistöhallituksessa. Parlamenttienemmistön puuttuessa vapauspuolue on kuitenkin pystynyt voimakkaasti vaikuttamaan esimerkiksi hallituksen maahanmuuttopolitiikkaan.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme