Mainos
Mainos

Katainen: Tarvittaessa hallitus aikaistaa talouspäätöksiä

Pääministeri Jyrki Kataisen (kok.) mukaan uusia talouspäätöksiä saadaan tarvittaessa aikaan nopeammin kuin hallitusohjelmassa on kaavailtu.

Katainen on antanut eduskunnalle pääministerin ilmoituksen ajankohtaisesta taloustilanteesta. Hän viittasi siihen, että tarvetta lisätoimille on aiottu tarkastella keväällä hallituksen kehyspäätöksen yhteydessä. Hallituskauden puolivälissä on ollut tarkoitus arvioida talousstrategian toteutumista laajemmin.

– Hallitus elää ajassa: mikäli toimintaympäristössämme tapahtuu nopeita muutoksia, tarvittaessa uusia päätöksiä saadaan aikaan pikaisemminkin kuin tässä edellä kuvaamassani aikataulussa.

Katainen puolusti varsinkin keskustaopposition arvostelemaa kuntauudistusta. Hänen mukaansa se on tällä vaalikaudella keskeisin niistä rakenteellisista keinoista, joilla julkista taloutta voidaan vahvistaa.

Katainen puolusti myös verojen korotuksia ja menojen leikkauksia, koska niin vältetään holtiton ylivelkaantuminen.

Eduskunta keskustelee Kataisen ilmoituksesta koko aamupäivän.

Katso Raimo Pitkäsen juttu (Seitsemän uutiset 8.9.2011)

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme