Mainos
Mainos

Katainen toivoo yhä palkkaratkaisua

Pääministeri Jyrki Katainen (kok) toivoo, että työmarkkinaosapuolet harkitsisivat vielä neuvotteluja keskitetystä palkkaratkaisusta.

Kataisen mielestä osapuolien täytyisi vielä harkita löytyykö edellytyksiä neuvotteluille, joilla maltillinen palkkaratkaisu voitaisiin saavuttaa.

Keskitetty työmarkkinaratkaisu kaatui tänään, kun palkansaajien keskusjärjestöt SAK ja STTK hylkäsivät työnantajien palkkatarjouksen. Heidän mukaansa se oli liian pieni.

Työnantajien ehdotus olisi ollut 25 kuukauden mittainen ja se olisi jakaantunut kahteen osaan. Ensimmäinen jakso olisi ollut 13 kuukauden mittainen. Korotus olisi ollut 2,4 prosenttia ja se olisi tullut voimaan 1.10. alkaen. Jälkimmäisen 12 kuukauden jakson korotus olisi ollut ehdotuksessa 1,9 prosenttia.

Järjestöt vähäsanaisia

EK:n toimitusjohtaja Mikko Pukkinen oli jo aiemmin päivällä pettynyt neuvottelujen tulokseen. Tullessaan viimeisestä neuvonpidosta hän ei ollut sen toiveikkaampi.

- Tämä ei ollut mikään virallinen neuvottelu, vaan yhteydenpitoa. Käytiin läpi tätä tilannetta. Tämä on tässä tilanteessa tarpeellista vuorovaikutusta.

- Nyt mietitään muita yhteydenpitokeinoja kuin nyt päättyneet neuvottelut. Ongelmat ovat edelleen olemassa, eikä prosessi johtanut järjestötasolla tuloksiin. Pääministeri Katainen johtaa edelleen aloittamaansa prosessia, me olemme siinä kyllä mukana.

SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly oli lyhytsanainen.

- Käytiin äsken päätöksentekomekanismit läpi. Nyt pitää miettiä, miten Kataisen aloittama prosessi pidetään hengissä.

STTK:n nokkamies Mikko Mäenpää ei paljoa enempää lausunut.

- Tässä pöydässä meillä on tällä hetkellä pattitilanne. Keskusjärjestöt ovat päättäneet asian, eikä tätä voida viedä eteenpäin. Pääministerin kanssa täytyy käydä keskusteluja, varsinkin jos hän ottaa yhteyttä.

Katso Leea Ollikaisen juttu ja Eeva Lehtimäen analyysi (Kymmenen uutiset 4.10.2011)

(MTV3)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme