Mainos
Mainos

Katainen toppuuttelee pakotepuheita

Pääministeri Jyrki Kataisen (kok) mukaan Suomi ei ehdoin tahdoin vastusta Venäjän vastaisia pakotteita, mutta haluaa ensin katsoa neuvottelumahdollisuudet ilman pakotteita.

Katainen korostaa, että tärkeintä on nyt luoda hyvä neuvotteluyhteys Venäjän ja Ukrainan välille. Neuvottelut voisi organisoida esimerkiksi Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö Etyj.

Katainen osallistuu huomenna EU-maiden ylimääräiseen huippukokoukseen, jossa pohditaan miten unioni vastaa Venäjän toimiin Ukrainassa.

Kataisen mukaan EU:n ulkoministerien kanta painostustoimiin Venäjää kohtaan on hyvä. Kanta on, että kohdennettuja pakotteita harkitaan, jos tilanne heikkenee. Jos tilanne ei etene, voidaan jäädyttää viisumivapaus- ja EU-Venäjä-sopimusneuvottelut.

Suomi mukana Etyj:n tarkkailuoperaatiossa

Katainen sanoo, että hänen käsityksensä mukaan Suomesta on lähdössä kaksi henkilöä Ukrainaan Etyj:n tarkkailuoperaatioon.

Uutistoimisto AFP:n mukaan Etyj on sopinut kansainvälisten tarkkailijoiden lähettämisestä Ukrainaan. Operaatioon on osallistumassa yhteensä 15 maata.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme