Mainos
Mainos

Katainen tuohtui opposition tyylistä

Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Jyrki Katainen on tuohtunut tyylistä, jolla oppositio on käynyt hallituksen eräiden uudistushankkeiden kimppuun.

Kataisen mielestä oppositiopuolueet ovat eduskunnassa esittäneet täysin vääriä väitteitä, joita vielä on höystetty koventuneella ja entistäkin härskimmällä kielenkäytöllä.

Kokoomuksen puoluehallituksen kokouksessa puhunut Katainen otti esimerkkeinä sellaiset väitteet, että hallitus yksityistää yliopistoja ja nostaa pienituloisimpien päivähoitomaksuja. Kataisen mielestä oppositio on hukassa omien tavoitteidensa kanssa ja puutetta paikataan härskillä kielenkäytöllä.

- Maalataan seinään semmoinen piru, jota ei ole, ja sitten lähdetään ampumaan sitä alas. On tullut sellainen periaate, että parempi hyvä bluffi kuin oma vaihtoehto. Valitettavasti tällainen mielikuva on syntynyt, Katainen latasi.

Kataisella oli luja usko tekeillä olevan yliopistouudistuksen onnistumiseen. Hän ennusteli, että kymmenen vuoden kuluttua Suomeen virtaa ulkomailta delegaatioita katsomaan, miten hyvin julkista yliopistoverkostoa on täällä uudistettu.

Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuissa totuus on Kataisen mukaan se, että maksut tulevat nyt samalle tasolle kuin ne olivat 2002, jolloin molemmat vasemmistopuolueet olivat päättämässä niistä hallituksessa.

"SDP tuulettaa oikein"

Opposition pääpuolueelle SDP:lle Kataisella oli vielä erikoisterveiset. Hän kiitteli, miten sosiaalidemokraatitkin ovat alkaneet puhua kannustavuudesta ja sielläkin halutaan olla nyt yrittäjäpuolue.

- Tämä on täysin uutta. Toivottamme heidät tervetulleeksi, Katainen sanoi ja ilmoitti puheenjohtaja Eero Heinäluoman saavan tästä hyvästä kokoomuksen toisen "tuulettaja"-palkinnon.

Kokoomuksia ilahduttaneet linjanvedot sisältyvät SDP:n uuteen tulevaisuusohjelmaan. Siinä kannatetaan vastikkeellisuuden lisäämistä sosiaaliturvassa ja halutaan tukea yrittäjyyttä monin tavoin.

Politiikan raikkaana tuulettajana kokoomus palkitsi aiemmin keskustan puoluesihteerin Jarmo Korhosen, mutta tämä kieltäytyi kunniasta.

"Liitoksia myös kaupunkiseuduille"

Valtiovarainministeri ei ollut täysin tyytyväinen siihen, miten kuntien hallinnon ja palveluiden remontointi on edennyt. Hän valitteli, että kaupunkiseuduilla kuntaliitoksia on tapahtunut toistaiseksi aivan liian vähän.

- Palvelujen, kuntatalouden ja kansantalouden kannalta kaikkein suurin pulma on, että kuntaliitoksia ei ole tapahtunut riittävästi kaupunkiseuduilla. Niin ei voi jatkua, Katainen sanoi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme