Mainos
Mainos

Katainen: Työmarkkinajärjestöillä kolme kuukautta aikaa osallistua talkoisiin

Pääministeri Jyrki Katainen (kok) antaa työmarkkinajärjestöillä kolme kuukautta aikaa lähteä mukaan Suomen pelastamistalkoisiin.

Kataisen mukaan taloustilanne Suomessa on vakava ja rakenteelliset ratkaisut Suomen pelastamiseksi pitää tehdä maaliskuun kehysriiheen mennessä.

– Nyt tarvitaan ratkaisuja, joilla Suomeen luodaan uusia yrityksiä ja työpaikkoja. Tarvitsemme henkeä, jolla voimme saada työtunteja, työviikkoja ja työkuukausia lisää, Katainen sanoo.

Työurien pidentämiseen läheisesti liittyvä eläkeiän nosto jakaa rajusti hallituksen. SDP ilmoitti jo viime eduskuntavaalien aikaan, että puolue ei istu hallituksessa, joka nostaa eläkeikää. Kokoomus olisi puolestaan valmiimpi eläkeiän nostoon.

Katainen ei kuitenkaan vielä halua eritellä keinoja, mitä odottaa työmarkkinajärjestöiltä.

– Vältän tietoisesti ottamasta kantaa yksittäisiin keinoihin, koska se helposti johtaa siihen, että kaikki hyvät ajatukset ammutaan alas noin niin kuin lonkalta. Nyt tarvitaan sitä, että istutaan yhdessä alas ja etsitään yhteisiä keinoja.

Uskotteko, että työmarkkinajärjestöt lähtevät näinkin nopealla aikataululla mukaan?

– Tässä on yli kolme kuukautta vielä aikaa. Jos Suomen pelastaminen on näistä kuukausista kiinni, niin se haaste kannattaa ottaa vastaan. Uskoisin ainakin aikaisempien keskustelujen perusteella, että kiinnostusta Suomen talkoisiin mukaan lähtemisestä on olemassa, Katainen sanoo.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme