Mainos
Mainos

Kataiselle ja Wallinille sukupuolisilmälasit

Kaikkien virkamiesten silmille laitetaan sukupuolisilmälasit seuraavaa budjettia laadittaessa. Toiveissa on ensimmäinen tasa-arvobudjetti, joka huomioisi myös esitysten sukupuolivaikutukset.

Sosiaali- ja terveysministeriö jakoi perjantaina kaikkien ministeriöiden virkamiehille esitteen sukupuolisilmälasien käytöstä omassa työssään. Valtiovarainministeri Jyrki Katainen (kok.) ja tasa-arvoministeri Stefan Wallin (r.) ovat jo luvanneet ottaa tällaiset silmälasit käyttöönsä.

Suomesta tulee nyt ensimmäinen maa, joka arvioi talousarvion sukupuolivaikutukset. Tasa-arvotarkasteluja tehtiin jo kuluvan vuoden budjettia laadittaessa, eli harjoittelukierros on tehty.

Sosiaali- ja terveysministeriö neuvoo virkamiehiä silmälasien käytössä. Valtiovarainministeriö puolestaan varmistaa, että ministeriöiden virkamiehillä on myös riittävät edellytykset selviytyä urakasta. Ennen budjetin hyväksymistä talousarvioehdotusten sukupuolinäkökulma myös tarkistetaan.

- Se, miten yhteiset varat jaetaan, vaikuttaa naisten ja miesten arkeen. Tämän vuoksi sukupuolinäkökulma on tärkeä, kun talousarvioita laaditaan, totesi valtiovarainministeri Jyrki Katainen uutta esitettä tutkiessaan.

Katainen lupasi, että valtiovarainministeriö toimittaa muiden ministeriöiden budjettiehdotukset sosiaali- ja terveysministeriöön tarkistettavaksi ja varmistaa, että ministeriöt ottavat myös saamansa arvioinnit huomioon.

- Kunnon silmälaseissa on kaksi linssiä, toinen miesnäkökulmaa ja toinen naisnäkökulmaa varten. Molempia tarvitaan, jotta kokonaiskuvasta tulee oikeanlainen, sanoi tasa-arvoministeri Stefan Wallin.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme