Mainos
Mainos

Kataisen kiinnostus EU-virkoihin huomattiin kansainvälisessä mediassa

Jyrki Kataisen hyvä maine entisenä valtiovarainministerinä tekee hänestä potentiaalisen ehdokkaan kesäkuussa avautuviin EU-huippuvirkoihin, kirjoitti Financial Times sunnuntaina.

Lehden mukaan Katainen voisi olla mahdollinen seuraaja esimerkiksi euroryhmän puheenjohtajalle Jeroen Dijssenbloemille tai EU:n presidentille Herman Van Rompuylle - tai nousta jopa komission johtoon.  

Lehti kuitenkin huomauttaa, että Suomen tiukka linja EU:n tukipakettien suhteen saattaa syödä Kataisen suosiota joidenkin EU-jäsenmaiden, esimerkiksi Portugalin, Kreikan ja Italian osalta. 

Myös Wall Street Journal huomioi, että Kataisen ilmoituksen ajoitus viittaa vahvasti siihen, että hän on kiinnostunut EU-tehtävistä. 

Uutinen Kataisen siirtymisestä syrjään pääministerin paikalta levisi laajasti maailmalla viikonloppuna. Useat kansainväliset uutistoimistot, kuten Reuters, AP ja Bloomberg uutisoivat Kataisen lähdön.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme