Mainos
Mainos

Kataisen marssijärjestys ei kelpaa kaikille

Hallitustunnustelija Jyrki Kataisen (kok.) ehdottama tapa Portugali-tuen käsittelylle ei kelpaa kaikille puolueille.

Oppositioon jäävä keskusta haluaa, että uuteen hallitukseen menevät puolueet hakevat ensin yhteisen näkemyksen asiasta. Vasta sen jälkeen keskusta muodostaa oman kantansa Portugalin tukemiseen ja muihin vakausjärjestelyihin.

Myös vihreät korostaa, että uuteen hallitukseen menevien puolueiden pitää sitoutua tulossa olevaan tukiratkaisuun. Vihreät tukevat pakettia, jos sen taakse löytyy eduskunnan pysyvä enemmistö.

Uuteen hallitukseen todennäköisesti menevä SDP vaatii yhä, että vanha hallitus tekee eduskunnalle esityksen Portugali-paketista normaaliin tapaan. SDP:n mielestä eduskuntaryhmät eivät voi sokkona ryhtyä neuvottelemaan asiasta.

Portugalin tukemista ja muita vakausjärjestelyjä vastustava vasemmistoliitto ei hyväksy, että asiassa turvaudutaan minkäänlaisiin ohituskaistoihin. Vasemmistoliitto ei kuitenkaan näe ongelmaa siinä, että eduskuntaryhmät alkavat käsitellä asiaa ilman hallitukselta tullutta esitystä.

Kristillisdemokraatit ei näe järjestelyssä sinänsä ongelmaa. Puolue katsoo, että Kataisen etenemistapa on todennäköisesti ainoa ulospääsy syntyneestä pattitilanteesta.

Katainen on ehdottanut, että eduskunnassa katsottaisiin ensin, millaisen tukiratkaisun taakse löytyy tarvittava enemmistö. Toimitusministeristönä jatkava hallitus toisi sen mukaisen ehdotuksen eduskunnan suurelle valiokunnalle. Myöhemmin tukiratkaisut tulevat koko eduskunnan hyväksyttäviksi.

(MTV3 - STT)

Katso Matti Maunun raportti:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme