Mainos
Mainos

Kataisen verolinjaukset saavat kiitosta

Veronmaksajien Teemu Lehtinen ja valtiovarainministeri Jyrki Katainen keskustelivat Vero 2008 -tapahtumassa tammikuussa 2008. (Kuva: Lehtikuva)

Veronmaksajien keskusliiton toimitusjohtaja Teemu Lehtinen on innostunut valtiovarainministeri Jyrki Kataisen (kok.)viikonloppuna esittämistä verolinjauksista.

Katainen kertoi Helsingin Sanomien haastattelussa haluavansa ohjata painopistettä pääomien ja kuluttamisen verottamiseen sekä ympäristöveroihin.

- Minusta ministerin ajatukset ovat hyviä. Hänellä on tähtäimessä työnverotuksen keventäminen, Lehtinen kommentoi MTV:n Huomenta Suomessa.

Lehtinen kuitenkin muistuttaa, että Kataisen avauksessa on kyse seuraavan vaalikauden veropäätöksistä.

- Tällä vaalikaudella edetään tietenkin nykyisen hallitusohjelman mukaan. Perintövero- ja autoverouudistus on jo toteutettu, samoin eläkkeensaajien verotusta on rukattu. Loppuvaalikauden ehdottomasti tärkein asia on tuloverotuksen asteittainen keventäminen.

Lehtinen uskoo, että hallitus pystyy pitämään lupaamansa linjaukset.

- Valtiontalouden tilanne on hyvä ja jopa parempi siihen nähden, miltä asiat näyttivät pari vuotta sitten. On myös huomattava, että jos suhdanteet heikkenevät, on entistä tärkeämpää keventää työn verotusta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme