Mainos
Mainos

Kataisesta EU-komission varapuheenjohtaja

Jyrki Kataisesta (kok.) tulee odotetusti yksi uuden EU-komission varapuheenjohtajista. Kataisen vastuualueina ovat työllisyys, kasvu, investoinnit ja kilpailukyky.   

Yhteensä varapuheenjohtajia on seitsemän.  

Uuden komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker julkisti salkkujaon Brysselissä hetki sitten. Komissaarien on saatava vielä EU-parlamentin hyväksyntä.  

Talouskomissaarin salkku menee Ranskan ex-valtiovarainministerille Pierre Moscovicille.   

Kauppakomissaariksi tulee Ruotsin Cecilia Malmström ja kilpailukomissaariksi Tanskan Margrethe Vestager.   

Kataisen lailla myös muun muassa Viron ex-pääministeri Andrus Ansipista tulee komission varapuheenjohtaja.

Stubb: Katainen saa erinomaisen tehtävän

Pääministeri Alexander Stubbin mielestä Katainen saa uudessa EU-komissiossa erinomaisen tehtävän.

Stubbin mielestä Kataisen salkuton varapuheenjohtajan tehtävä on verrattavissa varapääministerin tehtävään, joka sijoittuu komission puheenjohtajan ja rivikomissaarien väliin.

Siihen sisältyy laaja koordinointivastuu kilpailusta, työllisyydestä ja talouskasvusta.  

Stubb toteaa, että vaikka Kataisella ei ole varsinaista omaa salkkua, hänen vastuualueellaan on jatkossa noin kymmenen komission pääosastoa.  

Virkkunen: Katainen ehdolla parhaalle paikalle 

Europarlamentaarikko Henna Virkkunen (kok.) arvioi, että Kataiselle esitetty paikka on sekä Suomen että koko Euroopan kannalta kaikkein keskeisin.   

Kasvu ja työllisyys ovat koko EU:n päätavoitteita tällä vaalikaudella, Virkkunen perustelee Euroopan parlamentin EPP-ryhmän tiedotteessa.  

Virkkunen pitää perusteltuna myös komissiolle esitettyä uutta rakennetta, jossa varapuheenjohtajat saavat tehtäväksi laajempien kokonaisuuksien koordinaation. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme