Mainos
Mainos

Katajanokan vankilasta pakolaisten säilöönottokeskus

Helsingin Katajanokan vankilasta tulee väliaikaisesti pakolaisten säilöönottokeskus. Sinne sijoitetaan kesän alusta alkaen säilöön otetut turvapaikanhakijat ja muut ulkomaalaiset.

Säilöönottokeskuksella on ollut kova kiire, sillä uusi laki säilöönotosta astui voimaan maaliskuun alussa. Työministeriö oli aluksi kiinnostunut vuokraamaan Helsingin kaupungilta Nurmijärvellä olevan vanhan Röykän sairaalan tilat, mutta kaupunki ei niitä suostunut vuokraamaan.

Suunnitelmien kaaduttua uutta säilöönottopaikkaa on etsitty kiireellä. Uudenmaan työvoima- ja elinkeinokeskus, joka vastaa säilöönottoyksikön valvonnasta, on vuokrannut osan Katajanokan entisestä vankilasta väliaikaiseen käyttöön. Pysyvää paikkaa säilöönottoyksikölle etsitään yhä.

Katajanokan säilöönottoyksikkö toimii Helsingin vastaanottokeskuksen yhteydessä ja sen toiminnasta vastaa kaupunki. Rahat toiminnan pyörittämiseen tulevat TE-keskukselta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme