Mainos
Mainos

Katalonian alueparlamentin ratkaiseva istunto alkoi

Barcelonassa on alkanut Katalonian alueparlamentin ratkaisevana pidetty istunto.

Alueen itsenäisyysmieliset puolueet ovat tuoneet istuntoon ehdotuksen Katalonian itsenäisyyden julistamisesta.

Parlamentin odotetaan äänestävän esityksestä myöhemmin iltapäivällä. Parlamentissa itsenäisyysmielisillä on enemmistö.

Barcelonassa satoja mielenosoittajien on kerääntynyt kaduille ja parlamentin läheisyyteen seuraamaan tilannetta.

Madridissa Espanjan parlamentin ylähuoneen senaatin odotetaan äänestävän ehdotuksesta Katalonian itsehallinnon rajoittamisesta.

Pääministeri Mariano Rajoy pyysi aiemmin päivällä senaattia hyväksymään ehdotuksen Katalonian johtajan ja aluehallituksen erottamisesta.

Ehdotuksen mukaan Katalonia otettaisiin Espanjan hallituksen suoraan hallintaan ja alueella pidettäisiin mahdollisimman pian uudet vaalit.

Pääministerin mukaan hallituksen toimet ovat tarpeen laillisuuden ja oikeusvaltion säilyttämiseksi.

– Valtio, jossa valtaapitävät kapinoivat lakia vastaan, on epäoikeudenmukainen valtio, jossa vallitsee vahvimman oikeus, Rajoy sanoi.

Pääministeri myös pyrki vetämään maton alta Katalonian johdon väitteiltä, joiden mukaan Espanjan hallitus ei ole suostunut vuoropuheluun.

– Ainoa dialogi, johon minut on pääministerinä kutsuttu, on koskenut Katalonian itsenäistymisen ehtoja. Ja sellaiseen, kuten tiedätte, en voi osallistua, Rajoy kuvasi.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme