Mainos
Mainos

Katarina Wennstam: Tahra

Huippujuristi kommentoi paritusjuttua television uutislähetyksissä. Älykäs kommentointi herättää huomiota ja juristista tulee jonkin sortin julkkis. Työtehtäviä satelee, pinta kiiltää ja perhe-elämä kukoistaa - kunnes juristin kiillotettuun pintaan tulee särö. Mielipiteiltään humaanin unelmavävyn pimeä puoli alkaa kiertyä esiin.

Katarina Wennstam kuvaa uskottavasti, kuinka menestyvä mies rakentaa ympärilleen maailmaa, jossa hän luo omat sääntönsä. Kaikki on sallittua - mutta vain hänelle. Mies kietoo itsensä ja perheensä valheiden verkkoon. Hän satuttaa kipeästi perhettään, mutta lopulta eniten itseään.

Wennstamin kerronta on sujuvaa ja etenevää. Petoksen laajuus paljastuu vähitellen, ja kylmäävää kirjaa on vaikea laskea kädestään.

Kirjoittajan rikostoimittajatausta näkyy ilmaisun tiiviydessä ja rohkeudessa ottaa kantaa. Muidenkin ruotsalaisten naisdekkaristien teoksista tuttu reippaan feministinen, hiukan manifestoiva kirjoittajanote istuu hyvin ihmiskauppa-aihepiiriin eikä varasta kirjassa pääosaa.

Piinaava teos päättyy vapautukseen ja helpotukseen - viattomia armahdetaan ja paha saa lopulta palkkansa.

Kirsi-Marja Peräkylä on MTV:n kotimaan uutisosaston päällikkö. Hän on ikuinen lukutoukka, joka siirtää mieluusti klassikon sivuun kiinnostavan nykykirjan tieltä. Harrastaa kirjallisuuskeskustelua paitsi arjessa, myös Helsingin Tammisalossa toimivassa lukupiirissä.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot