Mainos
Mainos

Katiskat uhkaavat kuutteja

Saimaannorpan suojelemiseksi asetetut laajat verkkokalastusrajoitukset ovat toistaiseksi estäneet kuuttien hukkumiset verkkoihin. Rajoitusten valvonnassa on yllättäen huomattu, että vesillä on erittäin runsaasti laittomia katiskoja, joihin kuutti voi menehtyä.

Esimerkiksi Metsähallituksen erätarkastajien ja kalastuksenvalvojien valvontamatkalla Savonlinnan lähivesillä noin joka kolmas katiska todettiin säännösten vastaiseksi ja se yllätti valvojatkin.

- Jostain syystä tämä sanoma ei ole mennyt eteenpäin, että näissä katiskojen nieluissa pitäisi olla riittävän vahva rajoitin 15 sentin päässä toisistaan, sanoo suojelubiologi ja kalastuksenvalvoja Jouni Koskela Metsähallituksesta.

Laittomat katiskat takavarikoidaan ja toimitetaan poliisin haltuun. Pyyntipaikalle jätetään viesti kalastajalle. Kun järvestä nousee kunnossa oleva pyydys, omistajalle jätetään kiitokseksi viesti myös siitä.

Huhtikuun puolivälistä alkaen Saimaalla on ollut voimassa vapaaehtoiset kalastusrajoitukset noin 1500 neliökilometrin alueella.

Katso Keimo Lehtiniemen raportti Savonlinnasta

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme