Mainos
Mainos

Katja Krekelä: Romisko

Arvio: Aurora Ståhlberg

Juonenpätkää:

Romisko on pieni romukauppa, jossa asuu kaksi hulvatonta hahmoa, Riepu ja Orpana. Yhtäkkiä kuvioihin astuukin pulkea ja rikas patruuna Polonius Pamppu, joka aikoo keinolla millä hyvänsä tuhota Romiskon ja rakentaa tilalle suuren munkkipossu tehtaan. Tätä ei Riepu ja Orpana salli, ja siitä alkaa jännittävien tapahtumien ketju.

Arvio:

Romisko oli erittäin helppolukuinen ja mukava lukea. Se on sellainen kirja 9-11 vuotiaille, jota voi lukea kun haluaa rentoutua ja lukea jotain kevyttä. Alussa hahmoja ei kuvailtu melkein ollenkaan, ja kuka oli kukakin ja minkälaisia hahmot olivat. Loppua kohden kuitenkin parantui, oli se sitten kuvien tai kuvailun ansiota. Kirjassa oli myös opettavaisia kohtia ystävyydestä ja rohkeudesta. Hahmoja oli erittäin vähän ja ne oppi tuntemaan suht koht hyvin. Kuvat olivat hauskoja ja mukavan yksityiskohtaisia.

Tiedot, jos kiinnostuit kirjasta:

Nimi: Romisko

Kirjailija: Katja Krekelä

Kustantaja: Gummerus Kustannus Oy

Painopaikka: Bookwell, Juva 2011

Nippelisnappelis:

Sivumäärä: 127

Kuvittaja: Sanna Sipi

Suosittelen: 7 - 11 vuotiaille

Kommentoija on pian 13-vuotta täyttävä hevoshullu, joka lukee paljon - lasten kirjoja jo kriittisemmin ja nuorten kirjoja innokkaasti.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme