Mainos
Mainos

Katkaisuhoidon kysyntä pysynyt korkealla suurissa kaupungeissa

Katkaisuhoidon kysyntä on pysynyt korkealla suurissa kaupungeissa. Laitoskatkaisun kysyntä on kasvanut, koska avuntarvitsijat ovat juoneet itsensä entistä huonompaan kuntoon eikä avokatkaisu riitä.

Viinan veroalen vauhdittama alkoholin kulutuksen kasvu näkyy yhä suurten kaupunkien päihdehuollossa. Katkaisuhoidon kysyntä on pysynyt korkealla ainakin Helsingissä, Tampereella, Turussa ja Oulussa.

Alkoholiongelmaan apua hakevien kunto on aiempaa huonompi, kun miedoista juomista on siirrytty väkeviin. Kuntonsa takia entistä useampi potilas tarvitsee laitoskatkaisua avokatkaisun sijaan.

Kaupunkien päihdehuollon vastaavat arvioivat myös, että osa suurkuluttajista on saattanut syrjäytyä palveluista kokonaan. Lisäksi päihdehuoltoon on hakeutunut enenevässä määrin nuoria alkoholiongelmaisia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot