Mainos
Mainos

Kätkytkuolemat vähenivät rajusti

Vauvojen kätkytkuolemat ovat vähentyneet merkittävästi uusien nukkumasuositusten myötä.

Vauvojen selittämättömät kätkytkuolemat ovat vähentyneet Helsingin Sanomien mukaan neljännekseen 1980-luvun lopulta. Kun vuonna 1987 kätkytkuolemia kirjattiin noin 40 tapausta vuodessa, sattuu niitä nykyisin alle 10.

Vauvojen vaaraa kuolla on vähentänyt merkittävästi suositus asettaa imeväisikäiset nukkumaan selällään vatsallaan nukkumisen sijaan.

Kätkytkuoleman aiheuttajaa ei edelleenkään tiedetä. Tärkeimmiksi vaaratekijöiksi ovat kuitenkin osoittautuneet nukuttaminen vatsallaan ja äidin tupakointi raskauden aikana. Myös vauvan nukuttaminen kyljellään, liian lämpimässä tai vanhemman vieressä saattavat altistaa kätkytkuolemalle.

Kätkytkuolemilta suojaavia tekijöitä tunnetaan ainoastaan yksi, unitutin käyttö.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot