Mainos
Mainos

Katsastaja käski huoltaa pelastuslautan - miehistön onneksi

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin katsastaja oli katsastanut Tallinnan ja Porkkalan välillä haverissa uponneen kalastusalus Florencen elokuun puolivälissä Tallinnassa. Katsastuksen yhteydessä oli vaadittu mm. huoltamaan aluksen pelastuslautta. Huollettu lautta toimikin onnettomuuden yhteydessä moitteetta.

Trafin tiedotteen mukaan tarkastaja teki eilen Florencen kanssa törmänneelle bahamalaiselle irtolastialus Amazonille satamavaltiotarkastuksen. Tarkastus tehtiin yhteentörmäyksen jälkeen Hangon edustalla ja siinä varmistuttiin siitä, että alus oli kansainvälisten sopimusten edellyttämässä kunnossa ja asianmukaisesti miehitetty.

Useita meriselityksiä

Koska onnettomuus tapahtui kansainvälisillä vesillä, bahamalaisen aluksen päälliköltä ei vaadita meriselityksen antamista Suomessa, mutta suomalaisen kalastusaluksen virolaiselta päälliköltä tullaan vaatimaan meriselityksen antamista.

Port State Control eli satamavaltiotarkastus on kansainvälinen valvontajärjestelmä. Huonokuntoisten alusten pääsy EU-alueen satamiin halutaan estää Euroopassa lainsäädännöllä.

Satamavaltiodirektiivi velvoittaa tekemään tarkastuksia Suomen satamissa vierailevissa aluksissa. Ensisijaisesti valvontaa kohdistetaan yhteisesti sovittujen pelisääntöjen mukaisesti huonokuntoisiin aluksiin, mutta tarkastus tehdään myös mm. onnettomuudessa osallisena olleille aluksille.

Trafilla on koko maan kattava varallaolojärjestelmä mahdollisia merionnettomuustapauksia varten.

(MTV3)

Lue lisää:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme