Mainos
Mainos

Katsastuksen valvontaa tehostettu

Ajoneuvohallitus on tehostanut tänä vuonna katsastustoiminnan valvontaa. Erityisesti on tarkkailtu katsastustoimipaikkoja, joilla on pieni hylkäysprosentti, ja paikkakuntia, joilla on kilpailevia katsastusasemia.

Kesäkuun loppuun mennessä tehtiin kaikkiaan yli 70 valvontatarkastusta. Katsastuksen puutteiden takia jouduttiin antamaan useita huomautuksia ja korjausehdotuksia. Lisäksi kolme katsastuspaikkaa sai toiminnastaan varoituksen ja kahden paikan toimilupa on toistaiseksi peruutettu.

Ajoneuvohallintakeskuksen selvityksen mukaan yksityisillä asemilla oli alkuvuonna hieman suurempi hylkäysprosentti kuin Suomen Autokatsastus Oy:n asemilla. Yksityisillä asemilla hylättiin 24,8 prosenttia autoista, kun Suomen Autokatsastus Oy:n asemilla hylättiin keskimäärin 19,8 prosenttia. Viime vuonna hylkäysprosentit olivat hieman alhaisempia.

Erot johtuvat mm. katsastukseen tulevien autojen erilaisesta ikärakenteesta, vaihtelevista katsastusmääristä ja kutsujärjestelmästä. Yksityisille asemille vietiin hieman enemmän vanhempaa ajokalustoa kuin valtion asemille.

Tänä vuonna on avattu 15 uutta katsastusasemaa. Näistä kahdeksan on yksityisiä. Kesäkuun lopussa toiminnassa oli kaikkiaan 36 yksityistä ja 146 Suomen Autokatsastuksen toimipaikkaa. Valtakunnallinen Suomen Autokatsastus on edelleen katsastusalan markkinajohtaja 74,6 prosentin markkinaosuudellaan. Viime vuonna Autokatsastuksella oli vielä 84 prosentin osuus vuosikatsastuksista.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme