Mainos
Mainos

Katsastusasemien lakko haittaa ajokortin saamista

Useiden katsastusasemien työntekijät ovat aloittaneet valtakunnallisen lakon. Lakko koskee A-Katsastuksen, Ajovarman ja Yksityisten K-asemien kaikkia toimipaikkoja.

Lakko haittaa määräaikais- ja erikoiskatsastuksia, rekisteröinti- ja muutoskatsastuksia sekä kuljettajatutkinnon vastaanottoa eli ajokortin saamista.

Kiistassa on kyse siitä, mitä sopimusta A-Katsastus-konsernin henkilöstöön sovelletaan

Työntekijöitä edustavan Palkansaajajärjestö Pardian puheenjohtaja Antti Palolan mukaan työnantajan yksipuolinen ilmoitus siirtyä yrityskohtaisesta sopimuksesta Autoalan Keskusliiton sopimukseen heikentää työsuhteen ja palvelusuhteen etuja.

- Autoalan sopimus merkitsee heikennyksiä työsuhteen ehtoihin, muun muassa lauantaityöhön, työaikakorvauksiin ja työpaikan vaihdoksiin.

Työnantajaa edustavan A-Katsastuksen mukaan osa sen toimipaikoista on avoinna, mutta niillä keskitytään pääasiassa henkilöautojen katsastuksiin.

A-Katsastuksen yhteiskuntasuhteista vastaava johtaja Petri Kalmi kehottaa katsomaan nettisivuilta, mitkä asemat palvelevat.

- Kannattaa olla valppaana, tämä tilanne voi vaihdella päivittäin.

A-Katsastuksen kotisivuilta löytyy, mitkä katsastusasemat ovat auki ja Ajovarma Oy:n kotisivuilta mitkä tutkintoasemat ovat auki.

Työriidan sovittelu päättyi tuloksettomana viikonloppuna.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme