Mainos
Mainos

Katsastushinnat halutaan kuriin kilpailun lisäämisellä

Katsastushinnat halutaan pitää kurissa kilpailun lisäämisellä. Vireillä olevan uuden katsastuslupalain on tarkoitus laajentaa tarjontaa ja hillitä hintoja.

Liikenne- ja viestintäministeriö kertoi, että esitys uudeksi katsastustoimintaa koskevaksi laiksi on lähtenyt lausunnolle. Liikenneministeri Anu Vehviläinen (kesk.) ottaa lakiesitykseen kantaa syksyllä lausuntokierroksen jälkeen.

Lakimuutoksella ministeriö haluaa turvata katsastustoiminnan alueellisen saatavuuden, laadukkuuden ja puolueettomuuden. Ministeriö ehdottaa, että katsastusluvanhaltijan tiukasta riippumattomuusvaatimuksesta luovuttaisiin. Tämä tarkoittaa, että esimerkiksi autokorjaamo tai vahinkotarkastustoimintaa harjoittava yritys voisi saada katsastusluvan määräaikaiskatsastuksiin.

Suomessa katsastusala vapautettiin asteittain kilpailulle vuodesta 1994 lähtien. Tästä huolimatta toimiala on edelleen rakenteeltaan keskittynyttä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme