Mainos
Mainos

Katsastusmaksuja yritetään hillitä

Autojen katsastukseen on luvassa lisää kilpailua ja sitä tietä kuria jatkuvalle hintojen nousulle.

Liikenneministeri Anu Vehviläinen (kesk.) kertoi eduskunnan kyselytunnilla, että ministeriössä on ryhdytty valmistelemaan lainmuutoksia. Asiasta on sovittu ministeriön johtoryhmässä tällä viikolla.

Vehviläisen mukaan yhtenä ajatuksena on ollut sallia vain kevyelle liikenteelle tarkoitettujen katsausasemien perustaminen. Sellaisessa katsastajan työssä voisi selvitä vähäisemmällä koulutuksella.

Katsastusten salliminen korjaamoilla ja koulutusvaatimusten väljentäminen olivat merkittävämpiä ehdotuksia, kun Ajoneuvohallintokeskus selvitti talvella, miten katsastuksen hintoja voitaisiin halventaa.

Asiasta kysellyt kansanedustaja Timo Heinonen (kok.) muistutti, että katsastuksen hinnat ovat reilussa kymmenessä vuodessa nousseet 150 prosenttia.

Vehviläinen lupasi myös selvitystä siitä, miten Suomessa menetellään nyt, kun EY:n tuomioistuimen mukaan unionimaasta toiseen tuotua käytettyä autoa ei tarvitsekaan katsastaa uudelleen. Autonomistajille saatetaan joutua korvaamaan menetetyt maksut.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme