Mainos
Mainos

Video: Näin tappajaetanat maistuivat Korkeasaaren karhuille

Lauttasaaresta viikon aikana kerätyt espanjansiruetanat tarjottiin tänään keitettynä muutamille eläinlajeille, jotka muutenkin syövät luonnosta lähes kaikkea mahdollista.

– Olemme valinneet ensimmäiseksi testattaviksi pesukarhut, joka on oikeita roskisdyykkareita Pohjois-Amerikassa. Ne syövät lähes mitä vaan. Etanoita luonnossa syövät myös kanat, villisiat ja karhut, kertoo kuraattori Kristina Renqvist Korkeasaaren eläintarhasta.Lauttasaaressa vapaaehtoiset ovat keränneet talteen Korkeasaaren eläinten sapuskaksi tarkoitettuja tappajaetanoita.  

– Olemme koko viikon keittäneet ja pakastaneet etanoita eläimiä varten. Osa on rasiossa ja osa yksittäisinä herkkupaloina. Saa nähdä, kuinka paljon viime yönä tuli saalista. Eläimet keitetään elävinä, mikä on kivuttomin tapa tappaa ne. Ne on pakko keittää, jotta etanat eivät valloittaisi myös Korkeasaarta. Samalla kuolevat myös etanoissa olevat loiset.


Tuleeko tappajaetanoista uusi ruokalaji Korkeasaareen? Se selviää videoista. Videoissa kommentoi etanoiden hyötykäyttöä ideoimassa mukana ollut kaupungin rakennusviraston projektisuunnittelija Tiina Tikkanen. Korkeasaaren eläintenhoitoyksikön päällikkö Nina Trontti  ja vieraslajin tilanteesta kertoo ympäristökeskuksen ympäristötarkastaja Raimo Pakarinen.

Katso koko Korkeasaari-vierailu alhaalta:


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme