Mainos
Mainos

Katso, missä lapsiperheen kannattaa asua

Siikajoki, Mustasaari, Sipoo Kiukainen ja Kempele ovat Suomen viisi parasta kuntaa lapsiperheiden kannalta, selviää Valittujen Palojen koostamasta kuntavertailusta.

Huonoimmin vertailussa pärjäsi puolestaan Pelkosenniemi. Listan häntäpäässä ovat sen lisäksi Ristijärvi ja Hirvensalmi.

Vertailussa huonosti menestyvät myös isot kaupungit. Kuntalehden tietojen mukaan Espoo on sijalla 44 ainoa iso kaupunki viidenkymmenen parhaan joukossa. Helsinki on vertailussa sijalla 301, Vantaa sijalla 200, Tampere sijalla 178 ja Turku sijalla 265. Isojen kaupunkien kohtaloksi vertailussa koituivat kalliit asunnot.

Kyselyssä kartoitettiin, mitkä asiat ovat lapsiperheiden vanhemmille tärkeitä asuinpaikan valinnassa. Kunnat listattiin paremmuusjärjestykseen kymmenen eri tekijän mukaan.

Tärkeimmät vertailuperusteet olivat asuntojen hintatason kohtuullisuus ja lukio- ja ammattikouluopetustarjonta. Lasten päivähoitoa, peruskoulutusta tai terveydenhuoltoa ei käsitelty tutkimuksessa, sillä niiden laadusta ei ole valtakunnallisia tilastoja.

Vertailussa otettiin huomioon myös muun muassa kunnan rikollisuusaste, lapsiperheiden määrä kunnassa, kunnan veroäyri, matka kunnasta lähimpään isoon kaupunkiin ja kunnan työttömyysaste.

Kyselyn toteutti TSN Gallup, ja siinä haastateltiin 1060:tä lapsiperheen vanhempaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme