Mainos
Mainos

Kattojen lumikuormat vaarallisia etelärannikolla ja pohjoisessa

Kattojen lumikinokset ovat kehittymässä vaarallisen painaviksi etelärannikolla ja Pohjois-Suomessa, joissa lumen määrä on tavanomaista suurempi. Länsi-Lapissa ja Kuusamon seudulla lunta on jopa 240 kiloa neliömetrillä.

Suomen ympäristökeskus kehottaa keventämään lumikuormia, jos katolla on lunta enemmän kuin puoli metriä. Ongelmia voi syntyä pienemmälläkin lumimäärällä, jos lumi on painunut kasaan.

Järvenpäässä romahti tänään urheiluhallin katto lumen painosta. Kukaan ei loukkaantunut onnettomuudessa. Sisällä olleet 15 lasta pääsivät pakenemaan rakennuksesta.

Espoossa suljettiin eilen toistaiseksi Espoonlahden jäähalli katolle kertyneen lumen aiheuttaman romahdusvaaran vuoksi. Espoon kaupungin omistaman jäähallin kattorakenteissa EPS Hockey -jääkiekkoseuran mukaan vakavia vaurioita.

Alustavan arvion mukaan hallin kattorakenteet vaativat huomattavia korjauksia ja hallin odotetaan olevan suljettuna syksyyn saakka, EPS Hockey kertoo nettisivuillaan.

(MTV3 - STT)

Katso: Studiossa pelastuspäällikkö Jyrki Landstedt (Seitsemän uutiset 23.2.2010)

PALOMESTARI: KATOT KOLATTAVA EHDOTTOMASTI VIIMEISTÄÄN NYT

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme