Mainos
Mainos

Katujen kevätsiivous alkanut

Nyt kun lumesta aletaan päästä, siirrytään lumisodasta hiekkaoperaatioon. Kevätsiivous on alkanut tänä vuonna rankan talven jälkeen tavallista verkkaisemmin, sillä urakkaa ovat haitanneet viime viikon yöpakkaset ja sen jälkeinen kosteus. Työnsarkaa on tavallista enemmän, lumen alta kun on paljastunut ennätysmäärä hiekkaa.

Leikitäänkö "etsi autoa"?

Helsingissä kaupunki tarjoaa siivousaikataulut tekstiviestipalvelulla sen tilanneille. Näin kadunvarsipysäköijä saa tiedot siitä, milloin auto pitää siirtää lakaisijoiden tieltä.

Jos auton siirtokehotus on jäänyt huomaamatta ja auto on töiden tiellä, voi peltilehmän etsintä käydä urheilusta. Sitä voi huhuilla läheisten katujen varsilta tai lähipuistoista. Jos ajopeliä ei vieläkään löydy, osuu bingo Tattarinsuolle. Kulut maksaa pysäköijä.

Hiekat kierrätykseen

Lakaisukoneet tulevat katukuvaan ensin kantakaupunkiin, sieltä joukkoliikenteen pääväylille ja viimeiseksi puhdistetaan asuinalueitten väylät. Rakennusviraston projektijohtaja Ville Alatöpön mukaan kaupunki ottaa hiekasta kaiken ilon irti.

- Kerätty hiekka lajitellaan ja likaantuneimmat erät päätyvät kaatopaikalle. Loput käytetään uudelleen maanrakennukseen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme