Mainos
Mainos

Katupöly heikensi Helsingin ilmanlaatua keväällä

Kevätpölykauden aikana ilman hiukkaspitoisuudet ylittivät raja-arvon Helsingin keskustassa 36 kertaa. Myös esimerkiksi Keravalla ja Tikkurilassa hiukkaspitoisuudet ovat olleet poikkeuksellisen korkeita.

Helsingin ilman hiukkaspitoisuudet ovat olleet tänä keväänä tavanomaista korkeampia talven ja kevään poikkeuksellisten säiden vuoksi.

YTV:n ilmanlaatumittausten mukaan hiukkasten raja-arvo on kevätpölykauden aikana ylittynyt Helsingin keskustassa 36 kertaa. Hiukkaspitoisuudet ovat olleet korkeita myös Hämeentien, Tammiston, Keravan, Tikkurilan ja Leppävaaran mittauspisteissä.

Kuluneen talven sää oli poikkeuksellinen talvikunnossapidon kannalta. Hiekoitusmäärät eivät Helsingissä kuitenkaan nousseet tavanomaista suuremmiksi. Sen sijaan katujen puhdistaminen päästiin aloittamaan myöhäisen pakkasjakson vuoksi vasta maaliskuun lopulla, kun tavallisesti poisto alkaa jo vuoden ensimmäisinä kuukausina.

Kevätsää on ollut pölyämisen kannalta otollista: sademäärät ovat olleet vähäisiä, ilmankosteus alhainen ja tuuli heikkoa. Talven aikana kaduille on kertynyt hienojakoista pölyä, jonka liikenne nostaa ilmaan. Vaikka kadut on puhdistettu, pölyäminen jatkuu edelleen, koska vähäsateinen sää ei ole tuonut odotettua viimeistelyä katujen puhdistukseen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme