Mainos
Mainos

Katuruokayrittäjät valtaavat kivijalkaa – "Räjähdysmäistä kasvua"

Helsingissä odotetaan katuruokayrittäjien kivijalkavaltausta. Alan asiantuntija arvioi, että jopa kymmenet kaduilta aloittaneet yrittäjät päätyvät kiinteisiin ravintoloihin seuraavan parin vuoden sisään. Katuruualla halutaan tehdä elanto vuoden ympäri. 

Pääkaupunkiseudulla on jo totuttu ruokarekkoihin ja -vaunuihin. Seuraava liike on kohti kiinteitä ravintoloita. 

– Se on jo lähtenyt aika räjähdysmäiseen kasvuun. Katutaustalla olevia ravintoloita on nyt vajaa kymmenen ja uskon, että parin vuoden sisällä niitä on vähintään kolminkertainen määrä, arvioi Street Food Carnivalin järjestäjä Ville Junttila.

Miksi juuri nyt?

– Valmisruoasta ollaan selkeästi siirtymässä itsetehtyyn ja aitoihin makuihin. Myös taloudellinen tilanne suosii katuruokaa. Annokset ovat kohtuuhintaisia, jatkaa Junttila.

Kamppiin katukeittiökompleksi

Katuruokapioneeri Street Gastro avaa kesäkuussa neljännen ravintolansa – tällä kertaa Kamppiin. Luvassa on kuusi eri keittiötä ja kolme eri yritystä. 

– Sechunialaista ruokaa, Kimchi Wagonia, BBQ on Wheels'iä, Street Gastroa, Fisu & Ranet ja meksikolaista sekä nyhtökauraa, intoilee Street Gastron omistaja Pertti Kallioinen

Kallioinen muistuttaa, että tärkeintä on se, että uskoo siihen, mitä tekee.

– Hyvä tuote puhuu puolestaan. Ja onhan tämä sellainen lama-ajan tuote. Alle kympillä saa syötyä käsityönä tehtyä ruokaa tuoreista raaka-aineista. Se on se vetävä voima siinä, kertoo Street Gastron nokkamies. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme