Mainos
Mainos

Kauhajoen hautausmaalla riehuneet vapaalle

Kauhajoen poliisi vapautti tänään neljännenkin nuorista, jotka kaatoivat viikonloppuna Kauhajoen Vuorenmäen hautausmaalla 139 hautakiveä. Poliisi ei ole kenenkään kohdalla esittänyt vaatimusta vangitsemisesta. Nuoret ovat tunnustaneet tekonsa, mutta poliisin mukaan tekijät ovat tapahtuman osallisia eriasteisesti.

Hämäräpuuhissa liikkui kaksi tyttöä ja kaksi poikaa. Rikosylikonstaapeli Reijo Latomäen mukaan yksi nuorista on harrastanut saatananpalvontaa jonkin verran. Hän on hankkinut alasta tietoa mm. Internetin ja kirjallisuuden kautta. Hän on myös sanonut tuntevansa pari saatananpalvojaa lähipitäjistä. Myös muut kolme ovat lueskelleet aiheesta jonkin verran. Poliisin mukaan he ovat kuitenkin kieltäneet olevansa saatananpalvojia ja osoittaneet katumuksen merkkejä. Osa nuorista on ollut tietoisia tihutyönsä ajankohdasta eli siitä, että se ajoittui saatananpalvojien juhla-aikaan. Tapaus tulee aikanaan Kauhajoen käräjäoikeuden käsittelyyn, mutta sitä ennen poliisi kuulee asianomistajia.

Alavuden poliisi pitää Soinin hautausmaajuttua selvitettynä. Tiistain ja keskiviikon välisenä yönä Soinin hautausmaalla kaadettiin runsas kymmenen hautakiveä. Poliisi pidätti kaksi nuorta miestä, joista toinen on alaikäinen. Pojat ovat myöntäneet tekonsa. Poliisin mukaan teossa ei ole merkkejä saatananpalvonnasta, mutta alkoholilla on merkittävä osuus asiaan. (STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme