Mainos
Mainos

Kauhajoen koulutragediassa 11 kuolonuhria

Yhteensä yksitoista ihmistä on kuollut ammuskelussa Kauhajoen Koti- ja laitostalousoppilaitoksella. Poliisin mukaan ampujaksi epäillään paikkakuntalaista 22-vuotiasta Matti Juhani Saarta. Ampuja itse oli yksi kuolleista.

Viranomaiset saivat tapauksesta hälytyksen kello 10.47. Ampuja oli avannut tulen koulun kellarikerroksessa. Mies ammuskeli myös poliisia kohti

Poliisin mukaan ampuja surmasi kymmenen henkilöä, joista yksi oli koulun miesopettaja ja loput ampujan luokkakavereita. Ampuja vietiin Tampereelle yliopistolliseen sairaalaan hengenvaarallisessa tilassa. Myöhemmin päivällä sairaalasta kerrottiin, että mies oli kuollut vammoihinsa.

Ammuskelun alkaessa koulussa oli 150 henkilöä.

Ammuskelun yhteydessä oppilaitoksessa syttyi tulipalo, mutta se saatiin nopeasti hallintaan. Tulipalo syttyi kahdessa kohdassa, kertoo Kauhajoen pelastuspäällikkö Kari Pajuluoma. Toinen palopesäke sijaitsi oven lähistöllä, toinen toisessa kerroksessa.

Pajuluoma ei ota kantaa tietoihin, joiden mukaan ampuja olisi heitellyt polttopulloja rakennuksessa.

Sammutustöissä oli useita kymmeniä palomiehiä Kauhajoelta ja lähikunnista. Paikalla oli myös savusukeltajia. Toisessa kerroksessa tuli pureutui lattiarakenteisiin, ja jälkisammutus kesti pitkälle iltapäivään.

Kauhajoen ammattikorkeakouluyksikön johtaja Elina Varamäki ei itse tunne ampujaksi epäiltyä miestä, mutta hän kertoo muiden opettajien luonnehtineen häntä hiljaiseksi ja rauhalliseksi. Koululla ei ole hänen mukaansa havaittu minkäänlaisia merkkejä, joista olisi voinut aavista tämän päivän tragediaa.

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme